Overstappen

Energie vergelijken en overstappen naar een andere energieleverancier kan u veel geld besparen.

Het is aan te raden om als uw huidige energiecontract afloopt de energietarieven van de verschillende energie-aanbieders te vergelijken. Een energie-aanbieders leveren stroom en gas.

Door de flinke concurrentie zijn er aanzienlijke verschillen in de tarieven, die de diverse aanbieders van stroom en gas hanteren. U kunt, door overstappen, tot wel een paar honderd euro per jaar besparen op uw energiekosten.

Op onze site vergelijken wij de tarieven voor stroom en gas van de verschillende energiebedrijven. Om het, voor u, voordeligste tarief uit de vergelijking te tonen vult u op de site de gevraagde gegevens in, zoals onder andere uw jaarverbruik van stroom en/of gas. (deze gegevens worden vermeld op uw jaarafrekening). Ook kunt u uw persoonlijke voorkeur aangeven.

Als in de vergelijking een energiecontract van een andere aanbieder van stroom en/of gas wordt getoond, dat voordeliger is dan het contract dat u hebt bij uw huidige leverancier, dan kunt u overstappen van energiemaatschappij om daarmee te besparen op uw kosten voor energie.

Waar u op moet letten bij overstappen van energieleverancier

Wat is de einddatum van uw energiecontract? Als uw energiecontract nog loopt mag uw huidige energieleverancier, wanneer u overstapt naar een andere aanbieder, een opzegvergoeding vragen.

Het is zeer verstandig om elk jaar uw energieleverancier te vergelijken.